ETKİM Adına Katıldığımız Faaliyetler
Milli Eğitim Bakan Yardımcımız Sayın Celile EREN ÖKTEN, TEKNOFEST Adana'da ETKİM MEB standını ziyaret ederek yürütülen çalışmalar hakkında detaylı bilgiler aldı. Ziyaret sırasında ETKİM ekosisteminde yer alan kuluçkalar, firmalar ve yapılan etkinlikler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. TEKNOFEST Uzay, Havacılık ve Teknoloji Festivali çerçevesinde, ilkokul/ortaokul, lise ve üniversite seviyelerinde düzenlenen yarışmalarda, başta dereceye giren takımlar olmak üzere birçok proje takımının standı ziyaret edildi.
Bu ziyaretler sırasında, ETKİM’de yürütülen çalışmalar hakkında bilgi paylaşımında bulunuldu. Ayrıca; Konya İnnopark, Erciyes Teknopark ve firma stantları da gezilerek görüş alışverişi gerçekleştirildi. ETKİM Ekosisteminde yer alan eğitim teknolojileri firmalarımızın desteklediği sizler için hazırladığımız bilgi yarışmalarında; okul öncesi seti, online yapay zeka eğitimi, ilkokul-ortaokul-lise online eğitim platformu, robotik kit, mobil uygulama ingilizce üyelik, tyt/ayt üyeliği, lgs üyeliği, dijital hikaye kitapları üyeliği, udemy online eğitim üyeliği, bluetooth kulaklık, flashdisk, powerbank, teacher starter paketi üyeliği, matematik yarışmasına katılım hakkı, microbit kart gibi her yaştan katılımcıya 1000'den fazla hediye takdim edildi.
Ankara Valiliği tarafından yürütülen Algoritm Ankara projesinin yeni dönem açılış toplantısı 16 Nisan tarihinde Havelsan’ ın ev sahipliğinde gerçekleşti. HAVELSAN Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Akif Nacar ve Ankara Valisi Vasip Şahin'in konuşmalarının ardından projede görev almış öğrencilerle sıkça sorulan sorular etkinliği yapıldı. Toplantının son kısmında yer alan Disiplinlerarası Yazılım Paneli’nde ise genç girişimci panelistler; öğrencilerden gelen gelişen teknoloji yapay zeka uygulamaları ve pazarlama ile ilgili soruları cevaplandırdı.
Algoritm Ankara Genç Girişimcileri; 25 Nisan’ da Genç Girişimciler İkinci Buluşması etkinliğinde yeniden ETKİM’ de ağırlanacak.
Koordinatörlüğünü Ankara Keçiören Sevgi Anaokulu’nun Yaptığı Erasmus Plus K210 ‘‘My Coding Bag Without A Computer’’ Projesi Kapsamında ETKİM Ziyareti gerçekleştirildi. 11- 14 Mart tarihleri arasında gerçekleşen ve 4 gün süren Erasmus Plus K210 My Coding Bag Without A Computer Projesinin kapanış hareketliliği için Çekya, Portekiz ve Yunanistan’ dan ülkemize gelen anaokulu öğretmenleri Sevgi Anaokulu’ nun koordinatörlüğünde ETKİM’ e kurum ziyareti gerçekleştirdi. Gelen öğretmenlere öncelikle ETKİM’ de bulunan kuluçka alanları gezdirilerek çalışma alanlarından söz edildi. Ziyaretin geri kalan kısmında Profesyonel Öğrenme Laboratuvarı’ nın işlevinden ve laboratuvarda şu ana dek gerek öğretmenlerle gerekse diğer uzmanlarla ve öğrencilerle yapılmış olan faaliyetlerden söz edildi. Katılımcı öğretmenler gelecekte ETKİM’ de yapılacak etkinliklerden haberdar olmak istediklerini ve beraber başka projelerde çalışmaktan mutluluk duyacaklarını ifade ettiler.
ETKİM Standında Milli Eğitim Bakanlığının Eğitim Teknolojileri Ekosistemi Yaklaşımı Ziyaretçilerle Paylaşıldı. Türkiye Verimlilik Vakfı ve Ankara Bilim Üniversitesinin ev sahipliğinde 8-10 Şubat 2024 tarihinde Ankara ATO Congresium’da düzenlenen “Gelecek İçin Teknolojiler” temalı 6. Verimlilik ve Teknoloji Fuarında Millî Eğitim Bakanlığı adına YEĞİTEK Genel Müdürlüğü tarafından açılan ETKİM standında eğitim teknolojileri ekosistemi tanıtıldı ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi paylaşıldı. Milli Eğitim Bakanımız Sn. Yusuf Tekin Fuarı ziyaret ederek ETKİM standına teşrif ettiler. Fuar hakkında değerlendirmelerde bulunan sayın bakanımız, fuarın genel olarak yaşanan çağın gerektirdiği biçimde kurgulandığını, fuara katılan çocuk ve gençlerin çalışmalara son derece ilgili olduğunu görünce çok mutlu olduğunu ifade ettiler. Sayın Bakanımız eğitim teknolojilerine verdikleri önem ve destek ile bizleri onurlandırdılar. Başta EBA olmak üzere MEB’in dijital eğitim araçları öğrenciler, veliler ve öğretmenlerin yoğun ilgisini çekti. Öğrenci ve öğretmenlerin Bakanlığımızın teknoloji yatırımlarından en iyi şekilde istifade etmeleri için kurulan Eğitim Bilişim Ağı (EBA) platformunun da yer aldığı stantta ayrıca ETKİM’de yer alan startup firmalarından “ClassBuff” katılımcılara kendi eğitici oyunlarını deneyimleme imkanı sundu ve öğrencilerin yoğun ilgisini çekti. Bakan Yardımcımız Sn. Celile Eren Ökten Fuarın 3. Gününde Düzenlenen “Teknolojinin Sektörel Kullanımı Paneli” ne Panelist Olarak Katıldılar. Fuarın son gününde düzenlenen “Teknolojinin Sektörel Kullanımı Paneli”nde; Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Dr. Ahmet Bağcı, Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Huzeyfe Yılmaz ve Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Celile Eren Ökten panelist olarak yer aldı.
Panelde, eğitim teknolojilerinin hepimize bir sorumluluk yüklediğini ifade eden Bakan Yardımcısı Ökten, “Eğitimin dijital dönüşüm sürecinde, Bakanlık olarak ana platformlarımız ÖBA, HEMBA ve EBA’nın içeriklerini sürekli geliştirilip zenginleştirilerek öğretmen ve öğrencilerimizi desteklemeye devam ediyoruz.” diye konuştu. ODTÜ Teknokent’te bulunan ETKİM’de 45 girişimci, 150 Ar-Ge personeli kapasiteli kuluçka alanlarının yer aldığını belirten Ökten, “Burada ekiplerimiz aracılığıyla öğrencilerimiz, genç girişimciler, eğitimciler, startuplar bir araya getirilerek teşvik ediliyor.” diye konuştu. Ökten, ETKİM’de gerçekleştirilen çalıştay ve atölye çalışmaları ile öğretmenlerimizin alanlarına yönelik yerli ve millî içerik üretmelerinin de desteklendiğini vurguladı. Geniş bir katılımla gerçekleşen fuarda Bakanlığımız projeleri, öğrenci ve öğretmenler başta olmak üzere vatandaşlar tarafından ilgi gördü.
Türkiye İhracatçılar Meclisi ev sahipliğinde 23-25 Kasım tarihlerinde İstanbul’da Haliç Kongre Merkezinde Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle yapılan TİW 2023’e YEĞİTEK Genel Müdürlüğü de katıldı. Etkinlik boyunca, Genel Müdürlüğümüz standında ETKİM (Eğitim Teknolojileri Kuluçka ve İnovasyon Merkezi) öğretmen, öğrenci ve ziyaretçilere tanıtıldı. Standda EBA tarafından hazırlanan uygulamalara da yer verildi. Etkinliğin İnnovastage ayağında 23 Kasım’da “Eğitim Teknolojileri Ekosistemi” konulu bir panel yapıldı. Genel müdürlüğümüz çalışanlarından Dr. Hülya Ağın Haykır moderatörlüğündeki panelde Daire Başkanı’mız Dr. Zehra Sayın içerik geliştirme sürecini; Daire Başkanı’mız Dr. Bilgehan Özbaylanlı ETKİM’i anlattı. 25 Kasım’da ise TİW Master Class çalışmaları kapsamında yine Genel Müdürlüğümüz çalışanlarından Ünal Çelik, Buket
Gülnar ve Kübra Yiğit “Eğitimde Yapay Zekâ” konusunda konukları bilgilendirdi. Ayrıca etkinlik süresince alanda bulunan Mobil Bilim Merkezimize ziyaretçiler yoğun ilgi gösterdi.
“Öğretmenlerin Gözüyle Cumhuriyetin 100. Yılında Eğitim Faaliyetleri” kapsamında İstanbul, Ankara, Antalya, İzmir, Gaziantep, Samsun ve Erzurum’da “Teknoloji ve Eğitim Bölgesel Çalıştayları” 1-2 Kasım’da yedi ilde eş zamanlı olarak yürütüldü. Bu çalıştaylarda yedi ilden toplam 28 öğretim üyesinin moderatörlüğünde iki gün boyunca “öğretmenlerin bakış açısıyla teknoloji kullanımı”, “teknolojinin eğitim ortamlarında kullanımı”, “teknolojinin eğitim süreçlerine etkisi” ve “yapay zekâ içerikli uygulamaların eğitimde kullanımı” temaları detaylı olarak tartışıldı. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı koordinesinde yürütülen çalıştaylara Temel Eğitim, Ortaöğretim, Din Öğretimi, Hayat Boyu Öğrenme, Meslekî ve Teknik Eğitim, Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme, Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri, Özel Eğitim ve Rehberlik
Hizmetleri, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü ile Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) destek verdi. Çalıştaya video konferansla katılan Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Cumhuriyetin 100. yılında akademisyen, okul yöneticisi ve öğretmenlerin fikirlerinin alınması suretiyle Türkiye Yüzyılı’na en iyi nasıl katkı sunulabileceğini ortaya koymak için teknoloji ve eğitim bölgesel çalıştaylarını düzenlediklerini ifade ederek dijital ortamların öğrenciler için öğrenmeyi daha çekici hale getirdiğini vurguladı. Yapay zekâ gibi yeni teknolojik buluşların eğitimde büyük potansiyele sahip olan yeni gelişmeler arasında olduğunu ve geleceğin eğitimini şekillendireceğinin önemine de değinen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bu yeni teknolojiyi kullanırken öğrenci gizliliği ve etik konularına özellikle dikkat edilmesi gerektiğini belirtti. Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Türkiye Cumhuriyetinin 100. yılında eğitim ve teknoloji alanında gerçekleştirilecek olan çalışmalarla milletimizin geleceğini daha parlak bir şekilde inşa etmek için azimle çalışacağınıza olan inancımı ifade ediyor, çalıştayımızın verimli ve başarılı bir şekilde geçmesini temenni ediyorum” ifadelerini kullandı. Çalıştaylara Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Daire Başkanları ve uzman personelleri ile katılım sağladı. Çalıştayların İzmir ilinde gerçekleştirilen oturumunda Ar-Ge ve Ekosistem Daire Başkanı Dr. Bilgehan Özbaylanlı , Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü olarak öğretmen ve öğrencilerimizin dijital yeteneklerinin artırılmasına önem verildiğini vurgulayarak, ODTÜ Teknokent yerleşkesinde kurulan Eğitim Teknolojileri Kuluçka ve İnovasyon Merkezi (ETKİM) çalışmalarından bahsetti. Çalıştaylardan çıkan raporların, önümüzdeki dönemde programlarla ilgili yapılacak olan çalışmalara ışık tutması beklenmektedir.
Bizim tarafımızdan bilgilendirilmek istiyorsanız, E-Posta adresinizi buraya yazın